Warmtepompen.

Onze warmtepompen.

Lucht, bodem en water zijn oneindige, duurzame energiebronnen. Een warmtepomp gebruikt deze duurzame energiebronnen voor het verwarmen van een huis of het verwarmen van tapwater voor bijvoorbeeld douche of bad. Dezelfde warmtepomp kan ook gebruikt worden voor het verkoelen van je huis.

Warmtepompen zijn de ideale basis voor een duurzame energie-installatie in woningen. Een warmtepompsysteem is bij uitstek het milieuvriendelijke alternatief voor traditionele installaties zoals een gasgestookte cv-ketel.

Met een warmtepomp kan zowel energiezuinig verwarmd worden als gekoeld worden. Ideaal voor in de warme zomermaanden! ventilatorconvectoren, vloerverwarming,

Warmblauw warmtepompen kunnen in combinatie met verschillende afgiftesystemen worden gebruikt. Denk aan wandverwarming of een combinatie hiervan. Vanwege hun hoge capaciteit worden deze warmtepompen veel ingezet in eengezinswoningen, scholen en kantoren. Ze worden zelfs ingezet voor het hele jaar door verwarmen van zwembaden.

Voordelen van Lucht/ water Warmtepompen.

Het grootste deel van de benodigde energie voor een warmtepomp wordt gewonnen uit duurzame energiebronnen.

Een warmtepomp brengt de gewonnen energie van een laag temperatuurniveau naar een hoog temperatuurniveau via een compressor, een druk-verhoger. Hiervoor maakt de warmtepomp gebruik van een speciaal hulpmiddel, namelijk een koudemiddel dat zorgt voor de verplaatsing van de warmte.

Daarna wordt deze warmte via een afgiftesysteem in de woning afgegeven in de vorm van vloerverwarming of verwarming van tapwater voor douche, bad of wastafel.

Het expansieventiel – een druk-verlager – brengt het koudemiddel uiteindelijk van een hoog temperatuurniveau naar een laag temperatuurniveau zodat er opnieuw energie uit de bodem, lucht of water kan worden onttrokken.

Het gebruik aan elektriciteit dat nodig is om de duurzame energie om te zetten naar energie die te gebruiken is voor een woning, is dus gering.

 

De werking van een waterpomp.

Aardwarmte/water- Warmtepompen..

Warmtepompen zijn de ideale basis voor een duurzame energieinstallatie in woningen en utiliteitsgebouwen. Met een warmtepomp kan niet alleen energiezuinig verwarmd, maar ook gekoeld worden. Zowel de aardwarmte/water-pomp HPBW als de Warmblauw water/water-warmtepomp HPWW kunnen in combinatie met verschillende afgiftesystemen, zoals ventilatorconvectoren, vloerverwarming, wandverwarming of een combinatie hiervan, worden gebruikt. Vanwege hun hoge capaciteit worden deze warmtepompen veel ingezet in eengezinswoningen, scholen en kantoren, maar ook voor bijvoorbeeld voor het hele jaar door verwarmen van zwembaden.

Aardwarmte/water- Warmtepompen..

Warmtepomp AWX ECONOMIC en AWX PERFORMANCE zijn compact en bedoeld voor milieuvriendelijke en energiebesparende verwarmingsinstallaties, voor warmwaterbereiding, of voor het verwarmen van zwembadwater. De te verwarmen objecten kunnen worden uitgerust met verschillende afgiftesystemen. Het maakt daarbij niet uit of het afgiftesystemen met ventilatorconvectoren, vloer-of wandverwarming of een combinatie van beide zijn.

 

Deze tevreden gebruikers waren u voor.

Carla de Vries

06-06-2020

Ons huis voorzien van vloerverwarming voelt als een cadeautje. Heerlijk comfortabel, met blote voeten altijd een warm gevoel. Beste beslissing ooit.

Peter Janssen

11-06-2020

We hebben wel even getwijfeld over het geluid. Maar deze warmtepomp hoor je nauwelijks!

Sander Koopmans

01-07-2020

Na een adviesgesprek waren al onze vragen beantwoord. We zijn meer dan tevreden over het resultaat.

Interesse in ons systeem?

Ontvang meer informatie over ons vloerverwarmingsysteem.

Andere slimme systemen.

Vragen over onze systemen?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Ga voor zorgeloos duurzaam.