Warmtepompen.

Onze warmtepompen.

Lucht, bodem en water zijn oneindige, duurzame energiebronnen. Een warmtepomp gebruikt deze duurzame energiebronnen voor het verwarmen van een huis of het verwarmen van tapwater voor bijvoorbeeld douche of bad. Dezelfde warmtepomp kan ook gebruikt worden voor het verkoelen van je huis.

Warmtepompen zijn de ideale basis voor een duurzame energie-installatie in woningen. Een warmtepompsysteem is bij uitstek het milieuvriendelijke alternatief voor traditionele installaties zoals een gasgestookte cv-ketel.

Met een warmtepomp kan zowel energiezuinig verwarmd als gekoeld worden. Warmblauw warmtepompen kunnen in combinatie met verschillende afgiftesystemen worden gebruikt. Denk aan wandverwarming of een combinatie hiervan.

Vanwege hun hoge capaciteit worden deze warmtepompen veel ingezet in eengezinswoningen, scholen en kantoren.
Ze worden zelfs ingezet voor het hele jaar door verwarmen van zwembaden.

Voordelen van
lucht/water – warmtepompen.

 

Het grootste deel van de benodigde energie voor een warmtepomp wordt gewonnen uit duurzame energiebronnen.

Een warmtepomp brengt de gewonnen energie van een laag temperatuurniveau naar een hoog temperatuurniveau via een compressor, een druk-verhoger. Hiervoor maakt de warmtepomp gebruik van een speciaal hulpmiddel, namelijk een koudemiddel dat zorgt voor de verplaatsing van de warmte.

Daarna wordt deze warmte via een afgiftesysteem in de woning afgegeven in de vorm van vloerverwarming of verwarming van tapwater voor douche, bad of wastafel.

Het expansieventiel – een druk-verlager – brengt het koudemiddel uiteindelijk van een hoog temperatuurniveau naar een laag temperatuurniveau zodat er opnieuw energie uit de bodem, lucht of water kan worden onttrokken.

Het gebruik aan elektriciteit dat nodig is om de duurzame energie om te zetten naar energie die te gebruiken is voor een woning, is dus gering.

 

De werking van een warmtepomp.

  • Aardwarmte/water- warmtepompen
  • Lucht/water- warmtepompen

Aardwarmte/water – warmtepompen.

Warmtepompen zijn de ideale basis voor een duurzame energieinstallatie in woningen en utiliteitsgebouwen. Met een warmtepomp kan niet alleen energiezuinig verwarmd, maar ook gekoeld worden. Zowel de aardwarmte/water-pomp HPBW als de Warmblauw water/water-warmtepomp HPWW kunnen in combinatie met verschillende afgiftesystemen, zoals ventilatorconvectoren, vloerverwarming, wandverwarming of een combinatie hiervan, worden gebruikt. Vanwege hun hoge capaciteit worden deze warmtepompen veel ingezet in eengezinswoningen, scholen en kantoren, maar ook voor bijvoorbeeld voor het hele jaar door verwarmen van zwembaden.

Lucht/water – warmtepompen.

De Warmtepomp Dynamic lucht/water-warmtepomp zijn compact en bedoeld voor milieuvriendelijke en energiebesparende verwarming en koeling, voor warmwaterbereiding, of voor het verwarmen van zwembadwater. De te verwarmen objecten kunnen worden uitgerust met verschillende afgiftesystemen. Het maakt daarbij niet uit of het afgiftesystemen met ventilatorconvectoren, vloer-of wandverwarming of een combinatie van beide zijn.

Deze tevreden gebruikers waren jou voor.

Carla de Vries

Ons huis voorzien van vloerverwarming voelt als een cadeautje. Heerlijk comfortabel, met blote voeten altijd een warm gevoel. Beste beslissing ooit.

Familie Hesselman

We hebben wel even getwijfeld over het geluid. Maar deze warmtepomp hoor je nauwelijks!

Sander Koopmans

Na een adviesgesprek waren al onze vragen beantwoord. We zijn meer dan tevreden over het resultaat.

Rosa Hermone

Altijd voldoende warm water. Dat was met onze boiler vroeger wel anders. Heerlijk luxe gevoel terwijl je weet dat het ook nog een duurzame oplossing is!

Peter Janssen

We kwamen er afgelopen zomer pas echt achter hoe fijn dit is; vloerverwarming die ook kan koelen. Het scheelde echt een paar graden op die warme dagen. Hele aangename verkoeling.

Lisa Echberts

We zijn achteraf blij dat we voor het volledige systeem zijn gegaan. Het monteren en aansluiten ging hierdoor snel en probleemloos. En we werden volledig en uitgebreid geadviseerd.

Anita Vreesman

Het werd steeds meer een uitdaging om een energieneutraal huis te realiseren. Dat is ons mede door de systemen van Warmblauw goed gelukt.

Nigel Molenaar

Doordat de architect goed geïnformeerd was over de warmtepomp die we wilden, kon deze volledig geïntegreerd worden in het ontwerp. Zo hebben wij er het meeste plezier van.

Klaas Petersen

Toen we eenmaal wisten dat balansventilatie een bijdrage levert aan een gezond binnenklimaat, hebben we onze bouwtekeningen er direct op aangepast. Je ziet het nauwelijks maar het voelt des te beter!

Tessa Klop

We wilden een optimaal duurzaam huis. Met het warmblauw-systeem hebben we dat kunnen realiseren.

Peter Bakker

Dit is de investering wel waard geweest. Een warm, comfortabel huis. Zowel in de winter als in de zomer plezier van de vloerverwarming.

Jan Kok

Vloerverwarming door het hele huis. Het geeft zo’n luxe en comfortabel gevoel!

Interesse in ons systeem?

Ontvang meer informatie over ons
vloerverwarmingsysteem

Andere slimme systemen.

Vragen over onze systemen?

Neem vrijblijvend contact met ons op  

Ga voor zorgeloos duurzaam.