Balansventilatie systemen.

Onze balansventilatiesystemen.

Het belang van zuivere lucht in je huis wordt steeds groter. Balansventilatie levert hier een grote bijdrage aan. Bij balansventilatie wordt lucht mechanisch uit het huis afgezogen. De warmte wordt hieruit onttrokken en toegevoegd aan verse lucht van buiten. Daarna wordt ook de verse lucht weer mechanisch in de woning gebracht. Een goed aangelegd en onderhouden balansventilatiesysteem, zorgt voor comfort en gezondheid, in combinatie met een gunstige energieprestatie.

Hoe werkt het.

Balansventilatie zorgt voor voldoende verse lucht in huis. Lucht wordt mechanisch afgevoerd en mechanisch toegevoerd. De warmte uit de afgezogen lucht wordt teruggewonnen om de verse lucht voor te verwarmen.

Een systeem met balansventilatie bestaat uit een ventilatie-unit en luchtkanalen voor toe- en afvoer. Op verschillende plaatsen in huis zitten afzuig- en inblaasventielen in het plafond of de wand. In de unit bevinden zich 2 ventilatoren en een warmtewisselaar. De warmtewisselaar haalt de warmte uit de afgezogen lucht en voegt die toe aan de verse buitenlucht. Balansventilatie is in principe een gesloten systeem. Boven de ramen vind je dan ook geen ventilatieroosters. Dat heeft voordelen: er is geen kans op tocht en er komt minder geluid binnen.

 

Deze tevreden gebruikers waren jou voor.

Carla de Vries

Ons huis voorzien van vloerverwarming voelt als een cadeautje. Heerlijk comfortabel, met blote voeten altijd een warm gevoel. Beste beslissing ooit.

Familie Hesselman

We hebben wel even getwijfeld over het geluid. Maar deze warmtepomp hoor je nauwelijks!

Sander Koopmans

Na een adviesgesprek waren al onze vragen beantwoord. We zijn meer dan tevreden over het resultaat.

Rosa Hermone

Altijd voldoende warm water. Dat was met onze boiler vroeger wel anders. Heerlijk luxe gevoel terwijl je weet dat het ook nog een duurzame oplossing is!

Peter Janssen

We kwamen er afgelopen zomer pas echt achter hoe fijn dit is; vloerverwarming die ook kan koelen. Het scheelde echt een paar graden op die warme dagen. Hele aangename verkoeling.

Lisa Echberts

We zijn achteraf blij dat we voor het volledige systeem zijn gegaan. Het monteren en aansluiten ging hierdoor snel en probleemloos. En we werden volledig en uitgebreid geadviseerd.

Anita Vreesman

Het werd steeds meer een uitdaging om een energieneutraal huis te realiseren. Dat is ons mede door de systemen van Warmblauw goed gelukt.

Nigel Molenaar

Doordat de architect goed geïnformeerd was over de warmtepomp die we wilden, kon deze volledig geïntegreerd worden in het ontwerp. Zo hebben wij er het meeste plezier van.

Klaas Petersen

Toen we eenmaal wisten dat balansventilatie een bijdrage levert aan een gezond binnenklimaat, hebben we onze bouwtekeningen er direct op aangepast. Je ziet het nauwelijks maar het voelt des te beter!

Tessa Klop

We wilden een optimaal duurzaam huis. Met het warmblauw-systeem hebben we dat kunnen realiseren.

Peter Bakker

Dit is de investering wel waard geweest. Een warm, comfortabel huis. Zowel in de winter als in de zomer plezier van de vloerverwarming.

Jan Kok

Vloerverwarming door het hele huis. Het geeft zo’n luxe en comfortabel gevoel!

Interesse in ons systeem?

Ontvang meer informatie over ons
vloerverwarmingsysteem

Andere slimme systemen.

Vragen over onze systemen?

Neem vrijblijvend contact met ons op  

Ga voor zorgeloos duurzaam.