Balansventilatiesystemen.

Onze balansventilatiesystemen.

Het belang van zuivere lucht in je huis wordt steeds groter. Balansventilatie levert hier een grote bijdrage aan. Bij balansventilatie wordt lucht mechanisch uit het huis afgezogen. De warmte wordt hieruit onttrokken en toegevoegd aan verse lucht van buiten. Daarna wordt ook de verse lucht weer mechanisch in de woning gebracht. Een goed aangelegd en onderhouden balansventilatiesysteem, zorgt voor comfort en gezondheid, in combinatie met een gunstige energieprestatie.

Hoe werkt het.

Balansventilatie zorgt voor voldoende verse lucht in huis. Lucht wordt mechanisch afgevoerd en mechanisch toegevoerd. De warmte uit de afgezogen lucht wordt teruggewonnen om de verse lucht voor te verwarmen.

Een systeem met balansventilatie bestaat uit een ventilatie-unit en luchtkanalen voor toe- en afvoer. Op verschillende plaatsen in huis zitten afzuig- en inblaasventielen in het plafond of de wand. In de unit bevinden zich 2 ventilatoren en een warmtewisselaar. De warmtewisselaar haalt de warmte uit de afgezogen lucht en voegt die toe aan de verse buitenlucht. Balansventilatie is in principe een gesloten systeem. Boven de ramen vind je dan ook geen ventilatieroosters. Dat heeft voordelen: er is geen kans op tocht en er komt minder geluid binnen.

 

Deze tevreden gebruikers waren u voor.

Carla de Vries

06-06-2020

Ons huis voorzien van vloerverwarming voelt als een cadeautje. Heerlijk comfortabel, met blote voeten altijd een warm gevoel. Beste beslissing ooit.

Peter Janssen

11-06-2020

We hebben wel even getwijfeld over het geluid. Maar deze warmtepomp hoor je nauwelijks!

Sander Koopmans

01-07-2020

Na een adviesgesprek waren al onze vragen beantwoord. We zijn meer dan tevreden over het resultaat.

Interesse in ons systeem?

Ontvang meer informatie over ons vloerverwarmingsysteem.

Andere slimme systemen.

Vragen over onze systemen?

Neem vrijblijvend contact met ons op  

Ga voor zorgeloos duurzaam.